Sa zasedanja Gradskog veća (video)

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović, utvrđena je odluka o rebalansu budžeta za 2021. godinu, zatim odluke o izmenama i dopunama programa poslovanja javnih ustanova i organizacija na teritoriji grada Loznice i Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, odluke o donošenju planova detaljne regulacije za ulice Birčaninovu, Klaničku i niz drugih odluka u cilju unapređenja poslovanja javnih preduzeća i ustanova i daljeg infrastrukturnog razvoja grada.
Kako je obrazloženo na Veću, rebalans je potrebno doneti pre svega zbog značajno uvećanih sredstava za realizaciju projekata u javnim preduzećima i ustanovama, koje uglavnom finansira Vlada Srbije i nadležna ministarstva uz podršku i u saradnji sa lokalnom samoupravom.
Predsednik Veća, gradonačelnik Petrović, istakao je da je povećanje prihodne strane u budžetu Grada potvrda dobro planiranog programa rada lokalne samouprave i javnih preduzeća i ustanova i visokog nivoa projektne spremnosti što je naša Vlada prepoznala i dala značajna sredstava kao podršku razvoju grada u svim oblastima.
Pored obimnih radova na rekonstrukciji i izgradnji putne infrastrukture i velike podrške sportu i mladima po čemu je Grad Loznica postao prepoznatljiv, ove godine su u budžetu uvećana sredstva za realizaciju programa energetske efikasnosti kao i za postavljanje video nadzora u gradu i adekvatne saobraćajne signalizacije u cilju veće bezbednosti građana što je jedan od prioriteta.
Kada je u pitanju Odluka o donošenju plana detaljne regulacije za Klaničku ulicu, ovaj plan se izrađuje u cilju stvaranja planskog osnova za uređenje saobraćajnica kojima će se pristupati parcelama koje se nalaze u mini industrijskoj zoni u ovoj ulici. Pored prilaza parcelama, planom će se rešiti saobraćajno priključenje ulice Klaničke na ulicu Republike Srpske i rešiti saobraćajna komunikacija preko pružnog prelaza.
U narednom periodu, kako je na zasedanju Veća rečeno, pristupiće se infrastrukturnom uređenju i drugih manjih industrijskih zona kao vid podrške lokalnim privrednicima koji zapošljavaju veliki broj radnika.
Na sednici Veća utvrđeno je i niz drugih odluka koje se tiču unapređenja infrastrukture i poslovanja lokalne samopuprave i javnih preduzeća i ustanova.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas