Počelo vakcinisanje protiv sezonskog gripa

Dom zdravlja“Dr Milenko Marin“ Loznica dobio je TorVaxFlu vakcinu protiv sezonskog gripa koju prozvodi Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

Vakcina se može primiti na vakcinalnom punktu centralnog objekta Doma zdravlja Loznica radnim danom i subotom u vremenu od 07:30-14:00 časova i u zdravstvenim stanicama i ambulantama po ustaljenom rasporedu rada.

TorVaxFlu vakcina može se primeniti za preporučenu imunizaciju osoba uzrasta 18 do 65 godina, za koje nije predviđena obavezna imunizacija.

Obavezna imunizacija vakcinom TorVaxFlu može se sprovesti kod lica uzrasta 18 do 65 godina u posebnom riziku, kao i kod zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

U kategorije lica u posebnom riziku, za čiju vakcinaciju se navedena vakcina može primeniti spadaju: trudnice, osobe sa hroničnim poremećajima plućnog sistema (uključujući astmu), hroničnim poremećajima kardiovaskularnog sistema (isključujući hipertenziju), metaboličkim poremećajima (uključujući šećernu bolest, gojaznost sa BMI> 40), bubrežnom disfunkcijom, hemoglobinopatijom, hroničnim neurološkim poremećajima, lica sa malignim oboljenjima, bez obzira na trenutni terapijski status, imunosupresijom (uključujući osobe sa HIV/AIDS, osobe sa funkcionalnom ili anatomskom asplenijom), lica sa izvršenim presađivanjem tkiva i organa/pripreme za presađivanje i drugo; lica smeštena i zaposlena u socijalno-zdravstvenim ustanovama prema epidemiološkim indikacijama.

Imunizacija se sprovodi davanjem jedne doze vakcine (0,5ml), koja se aplikuje intramuskularno. Vakcina protiv gripa može se dati istovremeno sa vakcinom protiv COVID-19, pri čemu se vakcine daju u različite ekstremitete.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas