Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Pokradoše sve slivnike i šahte u Loznici

Nezapamćena krađa slivnika sa šahti u pojedinim gradskim četvrtima Loznice preti bezbednom kretanju vozila i pešaka i komplikuje funkcionisanje kanalizacione mreže.

Direktor Javnog preduzeća „Grad“ Zoran Tomić uputio je poziv nadležnim institucijama, policiji, pravosuđu i građanima, da svako u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti doprinese očuvanju putne i saobraćajne bezbednosti duž lozničkih ulica.

On je naveo da se radi o nedopustivoj pojavi koja se dešava duž puteva ka bolnici, školama, trgovinskim objektima. Kako kaže, u 2012. godini bilo je ukradeno 460 saobraćajnih znakova, čija se nabavna cena kreće od četiri i po do sedam hiljada dinara, dok je cena poklopaca i slivnika za šahte od šest do dvanaest i po hiljada dinara.

„Lako je izračunati koliko to opterećuje gradski budžet ili šta bi drugo moglo da se unapredi na gradskom mobilijaru“, napomenuo je Tomić.

Nekada je bilo kad kupite ukradenu stvar krivično odgovarate,danas otpadi otkupljuju ukradene šahte i slivnike a ne odgovaraju zbog toga.Gradske vlasti bi trebale staviti pod kontrolu otpade za otkup i tako rešiti problem.

Izvor: Novosti

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas