Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

HEROJ Mile Timotić spasao dete iz drine

MILE Timotić (25) iz Donje Borine kod Malog Zvornika, koji radi kao konobar u kafiću „Stela“ uz samu Drinu, spasao je, u ponedeljak život osmogodišnjem dečaku L. K. iz Zvornika, u Republici Srpskoj.

Događaj se, priča Timotić za „Novosti“, odvijao kao na filmu. U kafiću su sedele dve žene, kraj prozora, i, u jednom trenutku jedna od njih, dečakova majka, izašla je na terasu i vrisnula: „Ne idi dalje!“

– Dečak je, međutim, silazio niz stepenice, ka koritu Drine i već je bio na poslednjoj do „žive“ reke, koja je tu, već, dubine oko dva metra – kaže Timotić

Dok je trčao prema reci, video je da dete nose talasi.

– Bez razmišanja sam skočio u hladnu vodu u kojoj je, desetak sekundi, dečak nemoćno mahao rukama i nogama. Voda je već nosila nizvodno, ali uspeo sam da ga uzmem u naručje, iznesem na obalu i predam majci. Bogu hvala, živog i zdravog.

Mile Timotić je, istog dana, postao junak kraja. Komšije i poznanici, prijatelji, ponose se njime.

– Sa razlogom, jer je, u doslovnom smislu, spasao život dečaku, koga bi, bez sumnje, progutali talasi brze, hladne i hirovite Drine – rekao nam je Dragan Vidović, čija je kuća u komšiluku.

Dečakovi roditelji imaju vikendicu u Donjoj Borini. Junak „priče“ kaže da mu je, u najmanju ruku, čudno to što mu se roditelji mališana, posle svega, ne samo nisu zahvalili, već se nisu ni javili. – Možda su ljudi još u šoku, možda su to ona klasična naša posla, ali nema veze, važno je da je mališan živ i zdrav – kaže Mile.

Izvor: Novosti

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas