Opština Mali Zvornik na predlog građana uredila Dom kulture u Radalju

U okviru projekta „Mali Zvornik po meri građana“, lokalna samouprava uredila je zgradu Doma kulture u mesnoj zajednici Radalj. Dotrajala stolarija na zgradi zamenjena je novom PVC stolarijom.  Takođe, izvršena je i zamena oluka, uređenje fasade i ulaza u Dom kulture, te popravka oštećenja na krovu.

Radovi su realizovani na predlog neformalne grupe građana ove mesne zajednice, u okviru projekta koji promoviše veće uključivanje građana, odnosno poreskih obveznika, u odlučivanje o trošenju budžetskih sredstava. Uređenje Doma kulture u Radalju koštalo je 777.090 dinara.

Ukupno 9 različitih aktivnosti i radova na teritoriji opštine u tekućoj godini obuhvaćeno je projektom „Mali Zvornik po meri građana“, a za ove namene opredeljeno je ukupno 5.200.000 dinara, od čega su 4.000.000 dinara sredstva opštine, a preostalih 1.200.000 dinara donacija Vlade Švajcarske, koja je navedeni projekat podržala kroz Program reforme poreza na imovinu i koji opština Mali Zvornik, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj (SDC), realizuje od 2018. do 2021. godine.

Prema rečima predsednika opštine, Zorana Jevtića, radove u mesnim zajednicama u okviru projekta „Mali Zvornik po meri građana“ građani su predložili na poziv lokalne samouprave sredinom protekle godine i svoje predloge podržali potpisima.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas