Kancelarija za mlade će u ponedeljak 15.05.2023. sa početkom u 12:30 časova u „Vukovom domu kulture“ u Loznici organizovati veliku akciju „Na maturu bez automobila“ za učenike četvrtog razreda svih srednjih škola, na kojoj će govoriti Slaviša Savić („Još uvek vozim ali ne hodam“). Nakon predavanja mladi će ispred Vukovog doma imati akciju simulacije vožnje pod uticajem alkohola i narkotika uz pomoć naočara za simulaciju, takozvanih „pijanih naočara“.
Obzirom da mature za srednjoškolce počinju od 20. maja smatramo da je ovo dobra prilika da se mladima skrene pažnja na bezbednost u saobraćaju.
Slaviša Savić prošle godine je bio gost Kancelarije za mlade kada je održao dirljivo predavanje omladincima i omladinkama.Kroz svoju ličnu priču, mladima je govorio o svojoj saobraćajnoj nesreći i greškama koje svako od nas može da napravi ali ne mora!
Nakon predavanja prisutni će preći na praktični deo, gde će imati „zadatak“ da otključaju automobil i vežu pojas, da hodaju po liniji i između čunjeva, te da se između sebe dobacuju, kako bi uvideli svoje motoričke sposobnosti nakon konzumacije alkohola i droga i koordinaciju svojih pokreta uz pomoć naočara za simulaciju.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas