Loznica dobija Smart City centar – Cilj grada zapošljavanje mladih

U Loznici će narednog meseca početi izgradnja inovacionog startap centra – Smart City centra, u kojem će se sprovoditi obuke i programi za mlade, u oblasti izrade inovacionih rešenja za digitalizaciju javne uprave na teritoriji ovog grada.

Cilj projekta je, kako navode za naš portal iz gradske uprave, osnivanje što većeg broja startap kompanija koje će razvijati inovaciona rešenja u oblasti digitalizacije u javnom sektoru, što će doprineti zapošljavanju mladih i sprečiti odliv mladih iz Loznice.

– Ideja je da u ovom Centru rade učesnici projektnog tima “Tim za budućnost Loznice”. U pitanju je program “Loznica najboljima”, jedinstvena ideja koju je podržala i predsednica Vlade. Cilj ovog projekta je povratak mladih i visokoobrazovanih u Loznicu, njihovo zapošljavanje i uključivanje u izradu naučne studije, čija sadržina će biti analiza kretanja Loznice u budućnosti na srednjoročnom planu u svim oblastima društvenog života – rečeno je za naš portal iz gradske uprave.

Kako navode, realizacijom projekta omogućiće se dodatno usavršavanje mladih sa teritorije Grada, lokalne zajednice, kao i svih zainteresovanih lica iz regiona, kao i privredni i društveni razvoj u oblasti inovacija i inovacionog preduzetništva na teritoriji grada

Inače, planirani centar, površine 800 m2, gradiće se u tri faze.

Prvom fazom predviđeno je izvođenje građevinskih radova vrednosti od 54,4 miliona dinara. Druga faza oobuhvata radove na enterijeru, vredne 6,4 miliona dinara, a poslednjoj fazi Centar će dobiti računarsku i drugu potrebnu opremu vrednu 19, 1 miliona dinara.
Idejno rešenje osmisliio je arhitekstonski biro Artija iz Loznice.
Izvor ekapija Foto: Artija Loznica
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas