Loznica će dogodine u puteve da uloži više od pola milijarde

Budžet Loznice u idućoj godini biće oko oko četiri milijarde dinara, negde oko devet puta veći nego u 2005. godini.

Prema rečima Vidoja Petrovića, gradonačelnika Loznice, koji je na čelnoj funkciji grada peti mandat, uz valjano funkcionisanje gradske Uprave, javnih preduzeća, ustanova, rukovodstvo grada, sve više se ima za kapitalna ulaganja.

– I kad se razdvoji novac koji dobijamo iz državne kase, sami izvodimo značajne poslove – kaže Petrović. – U toku su radovi na atletskom i fudbalskom stadionu, obdanište u Lozničkom Polju biće završeno za par dana, sledeće nedelje počinje izgradnja fiskulturne sale u Gimnaziji „Vuk Karadžić“, kao i u Jadranskoj Lešnici. Posebnu pažnju posvećujemo izgradnji i rekonstrukciji drumova u čitavom kraju.

Kako kaže, za puteve u ovoj godini obezbeđeno je 420 miliona dinara, a naredne godine će za te poslove spremiti više od pola milijarde dinara. Takođe, u pripremi je izrada projektne dokumentacije za zatvoreni bazen.

– Više od četvrt veka nisu proširena obdaništa, sportska hala u Banji Koviljači građena je kao „Skadar na Bojani“, nije se znalo koji je lošiji prilaz gradu iz magistralnih i regionalnih pravaca, a o seoskim putevima da se i ne govori. Grad nije imao bazen, sportska sala bila je u fazi devastacije, Vukova spomen kuća je bila u stanju da se obruši, škole neuređene. Ni pomena nije bilo da Lešnica, lepa i velika varoš, dobije filskulturnu salu… Sve smo to uradili i sa mesta krajnje devastiranih opština postali smo jedan od najperspektivnih gradova – dodaje gradonačelnik Loznice.

Prema njegovim rečima, do kraja godine u planu je 100 kilometara asfaltnih puteva. U Loznici se grade mnoge zgrade, više od 40, po čemu su, naglašava, u Srbiji odmah iza Beograda. A tu izgradnju prati savremena infrastruktura.

V.M.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas