Komandir prevozio azilante

NEKADAŠNJI komandir policije u Loznici Slaviša Mitrović koji je, u međuvremenu, raspoređen za pomoćnika komandira policije u susednom Krupnju, uhapšen je u utorak ujutru, kod Preševa, kada je zatečen, kako vozi grupu azilanata, koji su, po svoj prilici, ušli u našu zemlju iz Makedonije.

Prema saznanjima „Novosti“, ovo nije prva „tura“ azilanata, koja je krenula ka unutrašnjosti Srbije, pod „dirigentskom palicom“ ovog policijskog starešine. Mitrović je, po svoj prilici, duže vremena bio pod budnim okom, ne samo policije, već najverovatnije i drugih službi iz kojih su smenjeni ili ražalovani njegovi nekadašnji prijatelji, kojima se, ukazuju dobri poznavaoci prilika, takođe, „smeše“ lisice.

„Novosti“ su, da podsetimo, godinama ukazivale na problem krijumčarenja ljudi, posla od kog su se mnogi koristili

– Ovo ne bi moglo tako lako da se odvija da akteri nemaju dobre veze na mestima gde ih ne bi smelo biti – rekli su nam upućeni u ovaj biznis. – Ali baš oni koji su bili plaćeni i dužni da se bore protiv tog zla, očigledno je da su jednom nogom bili u službi, a drugom u kriminalu.

U vreme najčešćeg ukazivanja na kriminalne prilike u Loznici i okolini, kao i sprezi kriminalaca sa leve i desne obale Drine, u vreme kada je Mitrović bio komandir policije u ovom gradu, tri puta je demoliran automobil, u strogom centru, našeg dopisnika Vladimira Mitrića, a potom je on brutalno premlaćen, na kućnom pragu. Zbog opstrukcije u istrazi protiv napača, inače, kako se sumnjalo, bivšeg policajca, Mitrić je, u više navrata, ukazivao i na Mitrovićevo ponašanje u tom predmetu, ali je sve ostalo „mrtvo slovo na papiru“. Na jednom od suđenja, Mitrović je čak javno priznao da policija, posle napada na našeg dopisnika, nije htela da izađe na mesto incidenta.

Mitrović je, inače, istina neformalno, slovio kao „već viđen“ kandidat za načelnika Policijske uprave u Šapcu, posle izbora 2008. Sada će, možda, ukazuje se, na površinu izaći svi oni koji su urgirali za njega, ali i za njegove bliske saradnike i prijatelje u policiji, među kojima su i oni koji se kriju iza privatnih auto-otpada, legla kriminala u gradu…

izvor http://www.novosti.rs

1 thought on “Komandir prevozio azilante

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas