Izveštaj iz Zdravstvenog centra u Loznici za sedam dana:

U Službi hitne medicinske pomoći je pregledano 587 pacijenata, pri čemu su 63 intervencije na terenu, dok su 83 pacijenta upućena na sekundarni nivo na dalju dijagnostiku i lečenje.

U Službi urgentnog prijema pregledano je 211 pacijenata, 43 su zadržana u bolnici, ćetiri pacijenta transportovana su u Beograd, a dva u Zdravstveni centar u Valjevu.

U Porodilištu za sedam dana rođeno je 19 beba i to 11 dečaka i 8 devojčica.

U Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine pregledano je 2062 pacijenata i obavljeno je 326 intervencija.

Služba opšte medicine obavila je 5219 pregleda i 2350 različitih medicinsko-tehničkih radnji, od toga 467 intervencija u okviru kućnog lečenja.

Akcija organizovanih preventivnih pregleda, koja je u nedelju 3.marta realizovana u Zdravstvenom centru Loznica, naišla je na veliko interesovanje naših sugrađana. Zdravstveni timovi lekara, med.sestara, laboranata i spec.biohemije uspeli su za osam sati da pregledaju 232 pacijenta, obave 163 ultrazvučna pregleda, i 205 laboratorijskih analiza.

Sa nalazima ultrazvuka i laboratorijskim analizama štitne žlezde građani će se u narednim danima po potrebi javljati svojim izabranim lekarima za dalje.

Interesovanje građana je bilo veliko i mi im se zahvaljujemo na poverenju.

Cilj organizovnih akcija preventivnih pregleda je rana dijagnostika i promocija

zdravlja kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Na Odeljenju hirurgije u subotu 2.marta obavljena je složena operacija želuca koju je izveo docent dr Dejan Veličković, iz Centra za hirurgiju jednjaka na prvoj hirurškoj klinici u Kliničkom centru Srbije, u saradnji sa timom hirurga prevođenih Dr Lazarom Petrovićem načelnikom hirurgije i anesteziologa ZC Loznica.

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas