Na jučerašnjim preventivnim pregledima koji su na inicijativu Ministarstva zdravlja organizovni u 170 zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Loznici odazvalo se 80 građana. Hvala građanima na odličnom odazivu pozivu da dođu i provere svoje zdravstveno stanje.

Za proteklih sedam dana u službama Zdravstvenog centra Loznica pored brojnih pregleda u specijalističkim službama (hirurških, ginekoloških, ortopedskih, uroloških, oftalmoloških, pulmoloških…..) i na odeljenjima urađeno je i:

U Službi hitne medicinske pomoći su pregledana 564 pacijenta, obavljeno je 55 intervencija na terenu, 101 pacijent je upućen je na sekundarni nivo na dalju dijagnostiku i lečenje.

U Službi urgentnog prijema pregledana su 259 pacijenta, 41 hospitalizovan, tri pacijenta prevezena su u Beograd, a četiri u Zdravstveni centar Valjevo.

U Porodilištu za sedam dana rođeno je 11 beba i to 8 devojčica i 3 dečaka.

U Službi za zdravstvenu zaštitu dece pregledano je 2171 pacijenata i obavljeno je 287 intervencija.

Služba opšte medicine obavila je 4117 pregleda i 2288 različitih medicinsko-tehničkih radnji, od toga 240 intervencija u okviru kućnog lečenja.

Praćenje stanja i prognoza alergenog aeropolena na teritoriji Grada Loznica

U prethodnoj sedmici se i pored promene vremena sa padavinama koje su umanjile količinu polena u vazduhu i dalje je rizik za pojavu alergijskih tegoba bio visok zbog izloženosti umereno visokim do visokim konentracijama polena breze, jasena, oraha, duda, platana i hrasta. Registrovanjem polena trava je uvećan rizik za pojavu alergijskih tegoba kod osoba osetljivih na ovaj jaki alergen.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas