Na inicijativu Ministarstva zdravlja u nedelju 19. maja u Loznici organizuju se preventivni pregledi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.
Preventivni pregledi će se obavljati u prostorijama Doma zdravlja (drugi ulaz pored Službe hitne medicinske pomoći) na prvom spratu u periodu od 8 do 17 časova.
Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, obave lekarski pregled, izmere krvni pritisak, urade EKG, ultrazvučni pregled abdomena, i laboratorijsko uzorkovanje krvi za kompletnu krvnu sliku.
Pregledi su namenjeni odraslim osobama koje do sada nemaju detektovano oboljenje odnosno prvenstveno sasvim zdravim osobama a cilj je da se na vreme otkrije eventualno oboljenje, jer su prevencija i rana dijagnostika od ključnog značajna za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.
Ministarstvo zdravlja i država planiraju da se preventivni pregledi nastave i u budućnosti a kojom će dinamikom ići zavisiće od odziva građana i zato pozivamo građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Tim povodom građanima se obratila direktorka ZC Loznica dr Jadranka Marinković

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas