Završen konkurs za gradske nagrade (video)

Iz budžeta grada Loznice i ove godine je planski izdvojen deo finansijskih sredstva za godišnje nagrade najboljim studentima i učenicima koji se redovno školuju na državnim fakultetima i pri tome, uz prijavu da žive na teritoriji grada imaju ostvarenu prosečnu ocenu devet. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Ljubinka Đokića, ove godine odluka o gradskoj nagradi je revidirana u cilju podrške studentima romske manjine, pa se pored opštih uslova njima omogućava da prosek ocena bude nešto i niži od devet ukoliko Centar za socijalni rad za njih daje preporuku da im se pruži takav vid pomoći uz potvrdu nacionalnog Saveta romske manjine. Za učenike, koji očekuju gradske stimulacije najvažnije je da su u prošloj godini na republičkim takmičenjima osvojili jednu od prve tri nagrade. Ipak, prema Đokiću, protekle godine zbog pandemije nije bilo velikih takmičenja, osim 14 nagrada koje su osvojene pre marta prošle godine.
Od 110 zainteresovanih kandidata 96 studenata je steklo uslov za nagrade, među kojima je jedan iz romske manjine i 14 osnovaca. Konkurs je završen prošlog meseca, uskoro će biti uplaćene zaostale rate koje su na mesečnom nivou za studente deset a đake pet hiljada dinara.
Prema najnovijim podacima o broju novih đaka na teritoriji grada Loznice u ovoj školskoj godini ima 638 učenika u prvom razredu, dok je pre nekoliko dana evidentirano 656 za novi upisni ciklus. Pri tome se ističe nagli skok broja evidentiranih đaka – prvaka koji gravitiraju gradskoj školi „Anta Bogićević“, za 30, zatim u školi „Dositej Obradović“ i u Dragincu. Blagi pad broja novih đaka je u Lešnici i Banji Koviljači.
Gradska nagrada najboljim studentima i đacima u Loznici se daje u kontinuitetu, već 15 godina.

PREUZMITE BESPLATNO ANDROID APLIKACIJU INFOLO

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas