U ponedeljak u Vukovom domu kulture sa početkom u 20 časova biće otvoren 88. Vukov sabor.

Sabor će biti otvoren muzičkim delom „Metohijska pojanja“ autora Svetislava Božića u izvođenju filharmonije  “Borislav Pašćan” pod dirigentskom palicom Đorđa Pavlovića, i pijaniste Aleksandra Sinčuka.

Pored Centra za kulturu i lokalne samouprave, organizaciji ove najstarije kulturne manisfestacije u Srbiji, pomogli su Vukova zadužbina iz Beograda uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja i Programskog saveta čiji su članovi predstavnici naših najznačajnijih kulturnih institucija i Međunarodni slavistički centar.

– Ovogodišnji Vukov sabor posvećen je jubileju šezdeset godina od dodele Nobelove nagrade Ivi Andriću i povezivanju duha dva velikana,Vuka i Andrića, što će se osetiti tokom celog programa. Svaki predsaborski dan posvećen je nekoj instituciji ili ustanovi – rekla je direktorka  Centra za kulturu Snežana Nešković Simić

Kako je rekla Nešković Simićeva, odvijanje programa zavisiće od epidemijske situacije i odluka Kriznog štaba. Ona je građane pozvala da prate bogato pripremljen program 88. Vukovog sabora i da na taj način daju svoj doprinos odavanju počasti ovom našem velikanu.

POGLEDAJTE I PREUZMITE CEO PROGRAM VUKOVOG SABORA

 

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas