Uhapšena u Švajcarskoj zbog ubistva srpskog dečaka u Zvorniku

restoran-donji-grad-540-70Postupajući po zahtjevu Tužilaštva BiH, vlasti Švajcarske uhapsili su Elfetu Veseli za ubistvo dečaka srpske nacionalnosti 1992. godine u okolini Zvornika.
Tužilaštvo BiH informisani su da su policijski organi Švajcarske, na temelju zahteva iz BiH, lišili slobode Elfetu Veseli, rođenu 04.06.1960. godine.

PWL LOZNICA„Navedena osumnjičena je pod istragom i osumnjičena je da je zajedno sa drugim osobama, u leto 1992. godine, u blizini mesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg dečaka srpske nacionalnosti, Stojanović Slobodana“, navodi Tužilaštvo.

Tužilaštvo je sprovelo opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima sumnjiči navedenu i došlo do saznanja da se osumnjičena duže vremena nalazi na području Švajcarske, te su pokrenute aktivnosti za njeno lociranje, hapšenje i izručenje pravosuđu BiH.

Tužilaštvo je obavešteno da se osumnjičena u Švajcarskoj, usprotivila dobrovoljnom izručenju po skraćenoj proceduri u BiH, pa će se u narednom periodu pristupiti aktivnostima za njeno izručenje i deportaciju u BiH, gde će joj se suditi.

„Izražavamo veliku zahvalnost vlastima Švajcarske na razumijevanju i pomoći u ovom predmetu i našoj borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina“, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH, prenose „Nezavisne novine“.

 

max bet

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas