Popularni Lija iz Krupnja daje bubreg Hrvatu Klasniću

0

restoran-donji-grad-540-70

SRBIN PONUDIO BUBREG HRVATU – KLASNIĆA BI MOGAO DA SPASE SRBIN IZ KRUPNJA

PWL LOZNICAMeni uopšte nije bitno da li je on Hrvat, Srbin, musliman, Turčin… Bitno je da je čovek, a humanost je najvažnija – poručio je Branko Petković Lija iz Krupnja
Fudbaler, koji je već dva puta bio operisan nakon što su mu organ donirali i majka i otac, nalazi se u životnoj opasnosti, i tri puta nedeljno ide na dijalizu u Hamburgu.

Nakon što se njegova potresna priča pročula, Branko Petković (58) iz Krupnja ponudio je svoj bubreg klasniću.

– Imam 58 godina i rad sam da dam bubreg Hrvatu Ivanu Klasniću ako prođem na pregledima. Znam ko je Klasnić, znam da je igrao u Nemačkoj i Engleskoj, da je bio reprezentativac Hrvatske. Meni uopšte nije bitno da li je on Hrvat, Srbin, musliman, Turčin… Bitno je da je čovek, a humanost je najvažnija. Hrvati su nam mnogo toga lošeg uradili, pa i ovde u Podrinju, ali to mi uopšte nije bitno sada. Najvažnije je ko je kakav čovek – rekao je Petković za “Informer”.

On neće moći da otputuje u Nemačku na preglede, jer nema pasoš.
– Nikakav problem nije da to uradim, danas idem kod mog lekara na preglede. Samo se nadam da te preglede mogu da uradim u Loznici ili u Beogradu, pošto nemam pasoš da idem u Nemačku. Ako sva procedura bude u redu, daću bubreg Klasniću, jer ja mogu da živim i sa jednim. Čuo sam da mu je otac već donirao, pa ako je mogao njegov, nadam se da i moj može da se presadi – kaže Petković.

U Krupnju je popularan pod nadimkom Lija, trenutno je nezaposlen, i ne zanima ga ni slava ni novac.

– Finansije me ne zanimaju, samo humanost. Sad sam na birou, ostalo mi je još godinu dana do penzije. Fudbal me uvek interesovao, dugo sam bio trener Rađevca iz Krupnja. Možda će i meni sutra nešto zatrebati, sad mi ništa ne fali. Ako Ivan bude imao potrebu da me zove, lako će me naći – kaže Petković, i sam nekada fudbaler.

– Igrao sam fudbal – boli glava! Pitajte ljude koji me znaju, sigurno bih dogurao do Zvezde i Partizana. Igrao sam za Zvezdaru, Novi Beograd, Srem iz Jakova, Mačvu iz Šapca, devet klubova sam promenio u Beogradu i devet van Beograda – završio je razgovor za “Informer” Petković.

Petković je proslavljeni fudbaler sa ovih prostora. U Mačvanskom okrugu svi su čuli za popularnog Liju. On je ceo svoj život proveo u fudbalu i poznat je kao veliki humanista. Ne postoji fudbaler ili fudbalski radnik koji ne obožava ovog čoveka.
Telegraf / Loznica Info

 

max bet

 

Оставите одговор

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas