Učenici OŠ „Nikola Tesla“ u Velikoj Reci i Amajiću edukovani o značaju recikliranja

Edukacija učenika o pravilnom odlaganju otpada i reciklaži održana je u okviru Projekta edukacije mladih o ekološkoj svesti i značaju razvrstavanja otpada, pod nazivom „Smanji otisak – popravi utisak“.
Projekat je realizovalo Udruženje građana „Eko-Centar Drinum“, Mali Zvornik, uz podršku Kabineta ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Republike Srbije, Novice Tončeva.
Radionice su održane u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Velikoj Reci i izdvojenom odeljenju ove škole u Amajiću.
U edukaciji su učestvovali učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole.
Projekat je imao za cilj podizanje svesti mladih generacija o važnosti očuvanja životne sredine i pravilnog postupanja sa otpadom.
Kroz interaktivne radionice i praktične primere, učenici su naučili kako da smanje svoj ekološki otisak i doprinesu očuvanju prirode.
Školama su prilikom realizacije radionica donirane kante za selektivno odlaganje otpada u cilju obezbeđivanja uslova za pravilno odlaganje otpada u školi i stvaranja navike kod dece da sortiraju otpad.
Ova inicijativa predstavlja korak ka stvaranju ekološki osvešćene i odgovorne zajednice i nastoji da doprinese sprečavanju neodgovornog odlaganja otpada, promovišući reciklažu, kao ključni aspekt zaštite životne sredine.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas