U ZADRU SE ZAVIJORILA SRPSKA ZASTAVA: Trijumf ekipe iz Srbije na Evropskom takmičenju iz saobraćaja

Ekipa Srbije je pobednik upravo završenog 55. Evropskog takmičenja iz poznavanja saobraćaja održanog u Zadru, gde se, zahvaljujući njoj, zavijorila srpska trobojka.
Pobedničku ekipu Srbije činile su dve devojčice i dva dečaka i to: Mina Gladović iz OŠ „Kadinjača“ iz Loznice, Hana Ćirić iz Južnobanatskog okruga(Omoljica), Lazar Đukanović, takođe iz tog okruga (Omoljica) i njihov vršnjak DŽonatan Zakić iz Srednjebanatskog okruga(Zrenjanin).

Srbija se pojavila na pobedničkom postolju šampionata, u velikoj konkurenciji ekipa iz svih delova starog kontinenta. Ekipa pokazala kako se snalaze na poligonima spretnosti, u gradskoj vožnji u lavirintu, poznavanju delova bicikla, teorijskom delu, redosledu prolaska kroz raskrsnicu, primeni saobraćajnih pravila u situaciji zadatoj na papiru…
Mina Gladović, učenica šestog razred OS „Kadinjaca“, pripremao je Željko Nikolić, nastavnik tehnike i tehnologije. Ova devojčica je krenula u školu godinu dana ranije, pa nema 12 godina, a takmičila se u konkurenciji do te životne dobi.

-Ovo je istinski trijumf i veliki događaj i za nas i našu školu, naš kraj i grad, našu Srbiju – kaže radosno nastavnik Nikolić.

I ranijih godina Srbija je imala visok plasman, ali je ostajala bez medalja.
V.Mitrić

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas