U ZADRU SE ZAVIJORILA SRPSKA ZASTAVA: Trijumf ekipe iz Srbije na Evropskom takmičenju iz saobraćaja

Ekipa Srbije je pobednik upravo završenog 55. Evropskog takmičenja iz poznavanja saobraćaja održanog u Zadru, gde se, zahvaljujući njoj, zavijorila srpska trobojka.
Pobedničku ekipu Srbije činile su dve devojčice i dva dečaka i to: Mina Gladović iz OŠ „Kadinjača“ iz Loznice, Hana Ćirić iz Južnobanatskog okruga(Omoljica), Lazar Đukanović, takođe iz tog okruga (Omoljica) i njihov vršnjak DŽonatan Zakić iz Srednjebanatskog okruga(Zrenjanin).

Srbija se pojavila na pobedničkom postolju šampionata, u velikoj konkurenciji ekipa iz svih delova starog kontinenta. Ekipa pokazala kako se snalaze na poligonima spretnosti, u gradskoj vožnji u lavirintu, poznavanju delova bicikla, teorijskom delu, redosledu prolaska kroz raskrsnicu, primeni saobraćajnih pravila u situaciji zadatoj na papiru…
Mina Gladović, učenica šestog razred OS „Kadinjaca“, pripremao je Željko Nikolić, nastavnik tehnike i tehnologije. Ova devojčica je krenula u školu godinu dana ranije, pa nema 12 godina, a takmičila se u konkurenciji do te životne dobi.

-Ovo je istinski trijumf i veliki događaj i za nas i našu školu, naš kraj i grad, našu Srbiju – kaže radosno nastavnik Nikolić.

I ranijih godina Srbija je imala visok plasman, ali je ostajala bez medalja.
V.Mitrić

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas