U nedelju besplatni preventivni pregledi za građanstvo

U nedelju, 26. maja 2024. godine, od 8 do 17 časova, u Zdravstvenom centru Loznica biće omogućeni besplatni preventivni pregledi za građanstvo.

Od specijalističkih pregleda ovoga puta akcenat je na prevenciji, pa je u fokusu pedijatrijska populacija, deca i mladi, kojima je omogućen pregled specijaliste fizijatrije, u Službi za fizikalnu medicinu. U okviru fizijatrijskih pregleda biće pregledana kičma, stopala i i celokupni lokomotorni sistem dece predškolskog i školskog uzrasta.

Za odraslo stanovništvo biće omogućen pregled kod pneumoftiziologa uz rendgen snimanje pluća po proceni lekara, a za populaciju iznad 50 godina života koja ima znatan pušački staž (najmanje 30 godina) rendgen snimak pluća će biti obavezan u sklopu ovih preventivnih pregleda. Ovi pregledi će se obavljati u AT dispanzeru.

U nedelju će biti moguće uraditi i laboratorijske analize: krvna slika, hormoni štitaste žlezde FT4, TSH, tumor marker prostate za mušku populaciju – PSA. Uzorkovanje krvi će se obavljati u laboratoriji Doma zdravlja (centralna zgrada, prvi ulaz pored apoteke).

Preventivni pregledi za građanstvo su prilika da se potpuno besplatno pregledaju čak i građani bez zdravstvenog osiguranja, i bez overene zdravstvene knjižice.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno da građani dođu do Zdravstvenog centra, od 8 do 17 sati, i prekontrolišu svoje zdravlje.

Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas