6. i 7. 10. 2022.
PUT OKO SVETA ZA 80 DANA
Parspatu je mlad i perspektivan marmozet koji sanja da postane istraživač. Jednoga dana on upoznaje Fileja, nepromišljenog i pohlepnog žabca, koji želi da se opkladi da će oploviti svet za 80 dana i zaraditi 10 miliona školjki u tom procesu. Iskoristivši priliku koju čeka ceo svoj život, da istražuje svet Parspatu kreće sa svojim novim prijateljem u ludu i uzbudljivu avanturu punu obrta i iznenađenja.
Glasovi: Bojan Perić, Milana Moravčević, Vladimir Marković i drugi
Režiser Semjuel Turneks
Projekcije su u četvrtak i petak u 16.00 časova.

SVETA PETKA – KRST U PUSTINJI
Film je nastao po istinitoj priči i romanu „Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović.
Pobožna devojka Paraskeva, napušta svoj život maeđu ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gde provodi narednih 40 godina svog života boreći se sa iskušenjim, gresima i unutarnjim demonima. Pratimo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja. Bočna priča nam govori o dve žene, arapkinje Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi, koje potiču iz različitih kultura, socijalnih i verskih sredina, ali dele iste ljudske emocije, vrednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je jedini Paraskevin prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnog sveta koji je Paraskeva napustila.
Ova priča nam govori kako ljudi mogu da pobede svoje slabosti. Tema filma su univerzalna moralna pitanja čovečanstva, što ga čini aktuelnim i danas, bilo gde na svetu.
Glumci: Milena Predić, Milica Stefanović, Jadranka Selec, Danijel Sič, Branislav Tomašević
Režiser Hadži Aleksandar Đurović
Projekcije su u četvrtak u 18.00 i u 20.00 časova.

ALA JE LEP OVAJ SVET
Priča o ljubavi koja preobražava i o mogućnosti promene svakog na bolje ili na gore, u zavisnodti od toga čime se napaja
Ljubiša, dobro nadzemaljsko biće čiji je zadatak da spoji ljude u bračnu zajednicu, već dugo je neuspešan u svom poslu. Ovog puta se zarekao da će spojiti Batu, neafirmisanog i isfrustriranog filmskog reditelja i Unu Lazarević, najpoznatiju TV voditeljku i površnu mega zvezdu, autorku čuvene, pomodarske emisije „Šetnja sa lavom“. Ljubiša stvara okolnosti koje bi ih sjedinile, te Una intervjuiše Batu u njegovom stanu. Posle napetog intervjua, sukoba i rzbuktalih strasti, plin eksplodira i stan odleti u vazduh. Njih dvoje čudom prežive, no strada Batina komšinica. Inspektor Tršić hapsi Batu zbog nehotičnog ubistva i pokušaja ubistva Une. Bata biva osuđen i dospeva u zatvor, gde pokušava da preživi i vremenom postaje surovi kriminalac.
Glumci: Anđelka Prpić, Andrija Kuzmanović, Nikola Pejaković, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Branka Pujić, Andrija Milošević
Režiser Filip Čolović
Projekcije su u petak u 18.00 i u 20.00 časova.
Cena ulaznica je 350,00 dinara.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas