U subotu, 1. oktobra 2022. godine u Donjoj Ljuboviđi održani su Miholjski susreti sela, po drugi put u opštini Ljubovija. Manifestacija je svečano otvorena u 12 časova, kada se okupljenima obratio koordinator projekta i savetnik predsednika opštine, Sreto Perić. Svoj nastup su imali članovi KUD Azbukovica iz Ljubovije, sa svojom folklornom i pevačkom sekcijom, kao i članovi recitatorske sekcije iz Osnovne škole u Donjoj Ljuboviđi.
Takmičenja su organizovana u malom fudbalu, šahu, obaranju ruke, skoku udalj, nadvlačenju konopca, nadvlačenju klipka i bacanju kamena s ramena. Učešće u takmičenjima uzeo je i predsednik Opštine Ljubovija, Milan Jovanović.
U sali škole održana je izložba ručnih radova iz domaće radinosti i priprema etno trpeze, koju su organizovali Udruženje žena „Vila“ iz Ljubovije, uz saradnju sa Udruženjem žena „Nezaborav“ iz Malog Zvornika, koji su predstavili svoje aktivnosti u sakupljanju lekovitog bilja sa područja Podgorine, Rađevine, Podrinja i Azbukovice.
Svoje predstavnike na susretima imali su Gornja Ljuboviđa, Crnča, Grčić, Selanac, Donja Ljuboviđa, Grabovica, Alin grm, Gornja Orovica, Uzovnica i Podnemić. Organizovana je i revijalna fudbalska utakmica osnovaca iz Uzovnice i Donje Ljuboviđe. U sportskim takmičenjima u ukupnom plasmanu najuspešniji su bili predstavnici Grabovice, Crnče i Gornje Ljuboviđe. Ovogodišnji Miholjski susreti sela su okupili veliki broj omladine i organizatori očekuju da će ova manifestacija iz godine u godinu rasti i dodatno se omasoviti uz još veći broja učesnika.

foto ljubovija.info

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas