TOGL priredila završnu svečanost „Turistička patrola“ (video)

Turistička organizacija grada Loznice je u petak, 10. decembra 2021, priredila završnu svečanost dodele priznanja 17. Turističke patrole u Vukovom domu kulture u Loznici.
Turistička patrola je akcija koja traje čitave godine i ima za cilj da prepozna i nagradi one koji su svojim trudom, radom i inovacijama u poslovanju doprineli promociji i razvoju turizma grada Loznice.
Dobitnici priznanja Turističke patrole 2021. su:
1. Drinska laguna, zajednički biznis porodice Kurteš – smeštaj u prirodi na obali reke Drine sa interaktivnim sadržajem za turiste. Veoma je popularan među ljubiteljima ovakve vrste turističke ponude.
2. Vila „Samokres“, vlasnice Verice Avramović, preduzeće „Gradeks“ – za savremenu adaptaciju i stavljanje u funkciju turizma stare vile u Banji Koviljači.
3. Milojka Lalović – za izradu rukotvorina tradicionalnim tehnikama, a posebno u tehnici pustovanja. Živi čuvar tradicije i promoter Tršića gde živi i radi.
4. Kafana „Promaja“ – restoran tradicionalne kuhinje u prelepom ambijentu znamenitog mesta Tršić sa tradicijom od preko 30 godina.
5. Etno selo „Azbuka“ – novi ugostiteljski objekat u Tršiću sa širokom lepezom usluga koje spajaju tradiciju i moderno od A do Š.
6. „Pitijada“ – gastronomska manifestacija sa dugom tradicijom koju organizuje Udruženje žena „Kalina“.
7. KUD „Frula“, Lipnički Šor – za dugogodišnju organizaciju festivala folklora „Raspevano proleće“ i doprinos kvalitetu sadržaja brojnih drugih manifestacija.
8. Dragan Bajić – sveštenik, paroh u Hramu svetih apostola Petra i Pavla u Banji Koviljači za maestralnu ulogu u dokumentarnom filmu „Lilanje u Loznici“. Takođe, pohvaljujemo Hram svetih apostola Petra i Pavla za novootvoreni amfiteatar u kojem su održani brojni lepi događaji ove godine.
9. Aleksandar Stojanović – Staleks – fotograf i dugogodišnji saradnik TOG Loznice, koji svojim izuzetnim angažovanjem na izradi turističkih fotografija značajno doprineo promociji turističke ponude.
Isto veče uručene su zahvalnice i nagrade učesnicima na nagradnom foto konkursu za najbolju fotografiju Loznice u 2021. godine.

Nagrađeni su:
1. mesto – Dragan Murgaški sa fotografijom „Kraljevska fontana“
2. mesto –Dejan Damnjanović sa fotografijom „Zalazak sunca iznad manastira Tronoša“
2. mesto – Olivera Prelević Tanasić sa fotografijom „Tršić“
3. mesto – Marija Grujičić sa fotografijom „Kraljevska banja okićena zlatom“
3. mesto – Marina Simić sa fotografijom „Drina i zalazak“

Pohvale za učestvovanje u konkursu dobili su:
Pantelija Ilić za fotografiju „Jutarnja mistika na Gučevu“
Marko Anđelić za fotografiju „Tronoša iz vazduha“
Jelena Lukić za fotgorafiju „Topli seoski dani“

Za posetioce je priređena izložba nagrađenih fotografija u foajeu Vukovog doma kulture.
Na samom početku svečanosti puštena je projekcija dokumentarnog filma „Lilanje u Loznici“ u produkciji Turističke organizacije grada Loznice sa kojim će nastupati na svetskim filmskim festivalima sa ciljem promocije grada Loznice.
Direktorka Turističke organizacije grada Loznice, Snežana Perić je pozdravila goste i uručila priznanja Turistička patrola 2021 dobitnicima. Počasna gošća gospođa Suzana Perić, modna kreatorka, uručila je nagrade foto konkursa.
U čast dobitnika priznanja i nagrada nastupila je naša poznata glumica i pevačica Jelena Gavrilović koja je glamuroznošću i maestralnim nastupom zadivila sve prisutne uz pratnju kompozitora i pijaniste Srđana Markovića.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas