TOG Loznica obezbedio dezinfekciju javnih površina – turističkih lokaliteta (video)

Iz donacija Evropske unije,  TOG Loznice je u saradnji sa Udruženjem hotelijera i restoratera Srbije – HORES, kroz projekat „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, u cilju sprečavanja širenja virusa COVID 19, obezbedila za dezinfekciju javnih površina – turističkih lokaliteta gde je najveći promet turista, kao i pružaocima turističkih usluga na teritoriji grada Loznice koji su registrovani u sistemu e-turista.

Projekat EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam, finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Projekt sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ a glavni politički partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kao odgovor na izazove koje je epidemija COVID-19 stavila pred turistički sektor, projekat je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku sprovođenju doborovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“. Ova mera ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu kao i da se obuče turistički radnici za njihovu primenu, kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima.

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas