Tekvondo: Četiri medalje u Malom Zvorniku

Malozvorničanke Jovana Stanojević, Marija Grujičić i Selena Krstić ostvarile su odličan rezultat na međunarodnom turniru u tekvondou “10th Sun Open International Championship“, održanom proteklog vikenda u Sloveniji, u organizaciji TKD kluba “SUN“ iz Braslovča, opštine kraj Celja.

Jovan Stanojević osvojila je zlato u formama i srebro u borbama, u kategoriji starijih pionira, dok je u kategoriji juniora Marija Grujičić osvojila srebro, a Selena Krstić bronzu u formama. Sve tri takmičarke članice su tekvondo kluba “Dušan Silni“ iz Malog Zvornika.

Prema rečima njihovog trenera Dejana Lukića konkurencija je bila izuzetno jaka. Na turniru organizovanom za pionire, juniore, seniore i veterane učestvovalo je oko 250 takmičara iz šest zemalja: Slovenije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Jedаn je od nаjvećih sportskih dogаđаjа sа međunаrodnim učešćem, u dolini reke Sаvinje.  Ove godine imao je i humanitarni karakter, jer su prikupljanjem novca od dobrovoljnih priloga i prodaje sportske opreme obezbeđena sredstvа zа devojčicu Anitu Stopаr, koja je rođena sа cerebrаlnom pаrаlizom. Sada je korak bliže uspešnoj operaciji i rehаbilitаciji u Americi.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas