Svadbe bez grljenja, svi sa nestrpljenjem čekamo povratak u normalu

Sve je više vakcinisanih i zaštićenih, pa se u Srbiji uveliko razmišlja o povratku u koliko-toliko normalan život.  Odluka o otvaranju tržnih centara i povratku đaka u školske klupe, a svi se nadaju i da bi u dogledno vreme u potpunosti mogli biti otvoreni i svi ugostiteljski objekti. Takođe, organizacija svadbi, sajmova, kongresa, koncerata, ekskurzija, ali i sportskih manifestacija sa publikom na tribinama.

Privredna komora Srbije (PKS) već su pripremili predlog kako bi sve to moglo da bude organizovano na bezbedan način, uz poštovanje protivepidemioloških mera.

Bez prvog plesa i igre uopšte, bez grljenja, ljubljenja i čestitanja, a između muzike i publike pleksiglas – tako bi u narednom periodu mogle da izgledaju svadbe u Srbiji. Razmak između stolova morao bi da bude minimum dva metra, za stolom ne bi smelo da sedi više od pet osoba, biće ukinut podijum za igru, a između muzičara i gostiju trebalo bi da se nalazi čak i barijera od pleksiglasa.

Organizatori svadbi, prijema i drugih sličnih skupova morali bi da imaju spiskove gostiju i da ih čuvaju barem 30 dana, a za organizaciju bi bili zaduženi i redari.

Nadležni za sada još nisu razradili detaljan plan kako bi izgledao povratak publike na stadione, a u opticaju su dva modela. Po jednom bi na tribine mogli da uđu samo vakcinisani, odnosno oni koji imaju potvrdu da su preležali korona virus. Po drugoj, ulaz bi bio omogućen svima, ali uz poštovanje strogih protivepidemioloških mera.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas