Loznica na Vardar ! Obavljen žreb za Regionalnu ligu u boksu

E ovo će da bude boks ! Prštaće na sve strane širom Balkana !

Danas je u Sarajevu obavljen žreb za regionalnu ligu. Ligu čini osam klubova iz šest zemalja – po dva kluba iz Srbije i Bosne i Hercegovine, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Severne Makedonije.

U grupi A nastupaće Loznica (Srbija), Željezničar (BiH), Vardar (Severna Makedonija) i Crnogorski sokolovi (Crna Gora). Voljom žreba, u prvom kolu snage će odmeriti Vardar – Loznica i Željezničar – Crnogorski sokolovi.

Grupu B sačinjavaju Maribor (Slovenija), Crvena zvezda (Srbija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska) i Radnik Bijeljina (BiH). U prvom kolu sastaju se Crvena zvezda – Maribor i Vitezovi – Radnik.

Liga bi trebalo da počne polovinom maja, taj datum će biti određen u zavisnosti od epidemiološke situacije, a ono što je sigurno – to je da ćete najbolje boks mečeve iz regiona moći da pratite na TV kanalu Arena Fight.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pružio je ogromnu podršku osnivanju ove lige.

– Snažno podržavam održavanje Regionalne lige koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja – rekao je predsednik Vučić.

Loznica kao i uvek u ovu ligu ulazi sa najvećim ambicijama. Bivši predsednik Bokserskog kluba Loznica, Aleksandar Risimić, i predsednik BSS Nenad Borovčanin odigrali  su veliku ulogu u spajanju bokserskog regiona.

PREUZMITE INFOLO MOBILNU APLIKACIJU

Pogledajte najavu za ovu ligu.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas