Srbin pao sa 236 kilograma droge

466052_hro-droga3_fDržavljanin Srbije bio je član međunarodne bande koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu.
Peruanski agenti Direkcije za borbu protiv narkotika, pored Srbina, uhapsili su ukupno 65 dilera iz čak 13 zemalja Južne Amerike, Evrope i Azije, saznaje “Blic”.
Droga je bila namenjena evropskom i azijskom tržištu. Među krijumčarima identifikovano je i nekoliko žena. Od ukupno 65 uhapšenih, najviše je bilo stranaca, i to 17 Meksikanaca, osam Španaca, trojica Tajlanđanina, po dvojica Italijana, Bolivijaca i Južnoafrikanaca. Uhapšeni su i po jedan Kolumbijac, Ukrajinac, Brazilac, Englez, Slovenac i Srbin. Lanac je činilo i 19 državljana Perua koji su bili zaduženi da drogu dostave pomenutim krijumčarima, koju su oni potom preprodavali u svojim zemljama.
U pokušaju da prenesu kokain, krijumčari su posezali za najrazličitijim metodama. Najbrojniji su oni koji su se oslanjali na skroman baner-vrhizgled i ležerno ponašanje. Bezgraničnu drskost najbolje oslikava podatak policije da su velike količine kokaina pokušali da unesu u avion čak i u najlon-kesama kao ručni prtljag. Agenti, međutim, ništa nisu prepuštali slučaju, jer su državne vlasti naložile da se pojača kontrola putnika koji napuštaju Limu. Pored skenera i detektora za metal, putnike su morali da njuše i psi, koji su bili presudni za pronalaženje droge.

IZVOR BLIC ONLINE

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas