Reka prevrnula traktor, vozač se spasao

Zoran Jovanović iz sela Jarebice kod Loznice uspeo je uz pomoć velike sreće da se spase kada se prevrnuo traktor kojim je upravljao pokušavajući da pređe preko nabujale Lešničke reke kod Loznice.
Pošto nije dobro procenio dubinu vode na mestu gde se inače prelazi vozilima, krenuo je preko reke ali se traktor ubrzo prevrnuo.

reka traktor foto pajić slobodan
Foto S.Pajić BLIC ONLINE

– Krenu sam preko planine Iverak na daću stricu koji živi u Kamenici. Mislio sam da ću moći da pređem ali nisam uspeo. Traktor se prevrnuo, a ja sam uspeo nepovređen da izađem iz kabine i da se vratim kući. Računao sam da kad se voda smiri odem sa prijateljem i izvučem traktor iz reke. Tek kasnije čuo sam da su na teren izašli policija i vatrogasci, da se podigla uzbuna, pa sam telefonom pozvao rođake da ih obavestim da sam živ i da je sve u redu – rekao je za „Blic“ vozač traktora Zoran Jovanović.

Posle dojave da iz nabujale reke viri krov traktorske kabine i da se ne zna da li je vozač ostao zarobljen u talasima, na lice mesta u nedelju oko 18 časova izašli su loznički vatrogasci i policija. Pošto nije bilo moguće utvrditi ni čiji je traktor, kao ni da li je vozač živ, pozvana je spasilačka ekipa koja se nalazila u Osečini.baner-vrh

Pre nego što je pomoć stigla, proneo se glas da je vozač živ i da se javio od kuće, nakon čega su se razišli policija, vatrogasci i okupljeni meštani.

S.Pajić/ Foto: S.Pajić/ IZVOR BLIC ONLINE

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas