Realizacija projekta izgradnje auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica trebalo bi da počne u drugoj polovini 2019. godine.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da realizacija projekta izgradnje autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica počne u drugoj polovini 2019.

„Do kraja godine moći ćemo automobilima da prođemo kompletnim Koridorom 10, i južnim i istočnim krakom, kao i autoputem Obrenovac-Preljina“- rekla je Mihajlović u skupštini i dodala da se istovremeno pripremaju i novi projekti, među kojima je i izgradnja autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

Smatra da Srbija mora da bude premrežena autoputevima i magistralnim putevima i na tome se, kaže, radi. Ona je dodala da se do kraja 2018. očekuje više od 55 miliona vozila na srpskim autoputevima.

Rumu-Šabac-Loznicu finasiraju Azerbejdžanci

Mihajlović je navela da se za projekat izgradnje autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica radi projektno-tehnička dokumentacija, a da će se iduće godine voditi razgovori o finansiranju radova, pre svega sa državom Azerbejdžan.

„Očekujemo da u budžetu za iduću godinu imamo garancije za taj projekat, a plan nam je da u drugoj polovini iduće godine počnu radovi“ – kazala je Zorana Mihajlović

 

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas