Selaković čestitao Lozničanima Dan grada

Loznica je grad koji ima budućnost i ljude koji umeju da prepoznaju šansu, koji su u stanju da se postave iznad onog sitnog i nebitnog, koji su u stanju da vide. Upravo u tim ljudima leži budućnost ovog kraja – poručio je ministar pravde Nikola Selaković na svečanosti upriličenoj večeras u Vukovom domu kulture povodom Dana grada.

On je u ime premijera i svih članova Vlade Srbije čestitao Lozničanima 149. administrativni rođendan ističući da je pre sto godina ovaj kraj doživeo neke od najtežih trenutaka koje su Srbi u svojoj istoriji mogli da iskuse.

– Ovaj kraj je osetio odmazdu austrougarske čizme, stradao, možda najviše, i zato je Loznica, zajedno uz Šabac, grad heroj. Ali, ako je tada posle četiri godine teškog rata Loznica mogla da stane na noge i krene napred i izraste u privredni, kulturni, upravni i obazovni centar ovog dela Srbije, onda će to moći uvek. Loznica je danas grad koji još uvek nema autoput, ali to nije grad koga zaobilaze investitori jer ovde žive sposobni ljudi. Uveren sam da su pred nama godine u kojima ćemo teško i vredno raditi, oko zore slušati budilnik i odlaziti na posao, godine u kojima će Loznica biti grad u koji će mnogo više ljudi da dolazi nego što će iz ne da ide. Želim vam da sledeći jubilej od 150 godina Loznice proslavite još svečanije, dostojanstvenije, sa više novorođenih Lozničana i Lozničanki, sa više novih otvorenih radnih mesta i sa još više dobronamernih gostiju sa obe strane Drine i svih krajeva sveta – kazao je ministar.

Na svečanosti je gradonačelnik Vidoje Petrović uručio najviša gradska priznanja pojedincima i kolektivima a Povelja grada ove godine dodeljena je italijanskoj regiji Emilija Romanja, koja već nekoliko godina pomaže omladinskom centru u Loznici. Plakete grada dobili su gradska organizacija Crvenog krsta, preduzeće „Eko-tim“, 246. bataljon ABH odbrane iz Kruševca, Aleksandra Crvendakić, košarkašica iz Loznice, Branislav Backović, majstor fotografije FSS, Mićo Vukić, humanitarac iz Švajcarske, poljoprivredno gazdinstvo Mila Filipovića iz Kozjaka, književnik Janko Vujinović i Marija Milutinović, maturantkinja Gimnazije „Vuk Karadžić“.

Posle svečane akademije proslava je nastavljena na šetalištu u Ulici Jovana Cvijića, koncertom na kojem su nastupili mladi lokalni rok sastavi.

S.Pajić // IZVOR BLIC ONLINE // foto S.Pajić

BUS-AGENCIJA-BANBUS

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas