Savindanska čestitka gradonačelnika Vidoja Petrovića

Uvaženi direktori, nastavnici, učenici,
Dragi roditelji,
Sa željama da svi budete zdravi, srećni i uspešni čestitam Vam školsku slavu, Savindan.
Sveti Sava, prvi srpski arhiepiskop uvek je sa nama i na svakom mestu. Ovaj duhovnik nas neprestano poziva da u duhu njegove misije budemo učeni, čestiti i dobri ljudi, da razvijamo i unapređujemo školstvo na svim nivoima, čuvamo svoj jezik, nesebično delimo sa drugim narodima i kulturama vrednosti naše prosvetne i naučne baštine.
Pružajući svaki vid podrške učenicima, njihovim roditeljima i prosvetnim radnicima osnovnih i srednjih škola, deci najmlađih uzrasta u novim obdaništima na teritoriji Loznice, uz podršku naše države i vlade, već dugi niz godina dajemo podsticaje najmlađim „ambasadorima“ znanja iz zavičaja velikana.
Svet pripada mladima. Iz godine u godinu modernizujemo i osavremenjavamo izvođenje nastave kroz opremanje školskih učionica i kabineta. Obezbedili smo i druge podsticaje našim đacima kroz bolju upisnu politiku u srednjim školama kojom su, novim i kreativnim zanimanjima, obuhvaćena i deca sa posebnim potrebama. Pružamo podršku za besplatan prevoz đaka, nabavku udžbenika, ishranu, školska takmičenja. Pred nama je godina novih investicija u naučni podmladak grada, kao što je izgradnja Inovacionog centra, gde će naši najbolji stručnjaci stvarati nove razvojne projekte Loznice sledeći put tvorca novih ideala, našeg najvećeg prosvetitelja – Svetog Save. Već ove jeseni najmlađi uzrasti će dobiti novo obdanište u Lozničkom Polju gde će celodnevni smeštaj imati 270 dece.
U to ime i na ponos Loznice čestitam školsku slavu svim zaposlenim u 19 školskih i jednoj ali velikoj predškolskoj ustanovi.
Srećan praznik!

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas