Informacija sa zasedanja Gradskog veća u Loznici, 27. januar 2022. godine

Na zasedanju Gradskog veća u Loznici kojim je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović razmatrani su predlozi i doneta rešenja o izboru godišnjih programa organizacija u oblasti sporta, kao i sufinansiranja projekata u sferi kulture, proizvodnje medijskih sadržaja i javnog informisanja, crkava i verskih zajednica i socijalne zaštite.
Grad Loznica je, prema jedinstvenim gledištima i ove godine pristupio ekonomski održivo i humano. U planiranju svih aktivnosti kroz sveukupni budžet i društveni život pristupilo se društveno odgovorno kako bi se dospelo do svih korisnika, pojedinaca ili organizacija.
Dobra percepcija pri raspodeli temelji se na odgovornom pristupu koji je usaglašen važećim pravilnicima za svaku oblast. Tako je, recimo, uz ovogodišnje izdvajanje za sport, rečeno da će kroz dodatni paket biti finansirana izgradnja dve fiskulturne sale, u Gimnaziji i osnovnoj školi u Jadranskoj Lešnici, zatim za Atletski stadion i Linearni park na Lagatoru kao i druge investicione zahvate. Ocenjeno je da je sportski život u Loznici u ekspanziji, nižu se klupski uspesi za šta je stigao očekivani odgovor podrškom države na projektu izgradnje nacionalnog stadiona. Pri tome, evidentno je da se u svakoj oblasti, od kulture preko socijalne politike do sporta, u Loznici ulažu uvek veća sredstva u poređenju sa gradovima poput Niša i Valjeva, gde je takva finansijska politika korigovana zbog epidemijskih troškova.
U Loznici se, kako je rečeno, uporedo sa izdvajanjima za socijalno ranjive kategorije građana, manjinske zajednice i druga udruženja, uporedo stvara ambijent i budžetska podrška da se unaprede prilike u prosveti, kroz finansiranje višednevnog učešća đaka na republičkim takmičenjima i novih razvojnih projekata. Tome će doprineti, kako se čulo, upravo oni projekti na kojima se angažuju zaposleni u Timu za budućnost Loznice.
Na zasedanju Gradskog veća u Loznici doneta je odluka o raspisivanju konkursa za dodelu stipendija i nagrada najboljim đacima i studentima u ovoj godini. Usvojeno je rešenje za nabavku besplatnih udžbenika za osnovce, kao i finansiranje troškova ishrane đacima sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, kao i takmičenjima za đake osnovnih i srednjih škola.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas