SAD: Hakeri ukrali podatke svih federalnih službenika, Senat blokirao predlog zakona

Hakeri su ukrali lične podatke i identifikacione brojeve svakog federalnog službenika u Sjedinjenim Američkim Državama, saopštio je sindikat zaposlenih u američkoj vladi, ukazujući da je sajber napad obelodanjen pre nekoliko dana mnogo teži nego što administracija predsednika Baraka Obame priznaje.

mandarina-2013-loznica-banerDemokratski senator Hari Rid rekao je u Senatu da su hakerski napad u decembru na podatke federalnih službenika izveli Kinezi.

Predsednik sindikata zaposlenih u vladi SAD Dejvid Koks naveo je da su hakeri ukrali informacije o statusu veterana, vojnim dosijeima, adresama, životnom i zdravstvenom osiguranju, kao i podatke o primanjima federalnih službenika.

Američki Senat je juče blokirao predlog zakona o sajber bezbednosti, samo nekoliko dana nakon otkrića o hakovanju miliona podataka zaposlenih u vladi i federalnim službama.

Nedostajala su samo četiri glasa da bi se išlo dalje sa usvajanjem zakona i njegovim povezivanjem sa nacrtom budžeta za odbranu.

Demokrate su upozorile na opasnost od sajber špijunaže, međutim, mnoge demokrati su glasali protiv predloga zakona o sajber bezbednosti, nezadovoljne zbog nastojanja da se on poveže sa nacrtom budžeta za odbranu na koji je predsednik Barak Obama zapretio da će staviti veto zbog izmena budžeta koje žele republikanci.
TANJUG

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas