Dve Lozničanke na postolju uz nacionalni rekord

anica-jovanovic
Anica Jovanović

Prošlog vikenda u Beogradu održano je državno prvenstvo u dizanju tegova za seniorke. Organizatori su bili KTD Partizan i Savez Srbije za dizanje tegova a dve Lozničanke nastupajući za dve različite ekipe u kategoriji 53 kg osvojile su prvo i treće mesto.

Anica Jovanović nekadašnja članica AS Loznica sada član KTD Banjica i potencijalna reprezentativka Srbije oborila je nacionalni rekord i zauzela prvo mesto. Članica lozničkog kluba AS Loznica mlada Ana Knežević osvojila je treće mesto na svom prvom takmičenju. Pored Ane za AS Loznica nastupile su još Brankica Škorić i Marina Škorić.

ana-knezevic
Ana Knežević

Obe osvajačice medalja ponikle su kod trenera Aleksandra Lekića koji je zbog ogromnih uspeha poslednjih godina postao jedan od najcenjenijih trenera u ovom sportu širom Srbije. Treba napomenuti da ovaj čovek bez ikakve pomoći sam proizvodi osvajače medalja i reprezentativce Srbije.

Dizanje tegova je poslednjih godina dobilo na popularnosti pa tako Srbija razvija velike potencijale ka ovom sportu a jedan od najboljih trenutno u svetu je sedamnestogodišnji reprezentativac Srbije Tamaš Kajdoči.

POGLEDAJTE KAKO JE ANICA JOVANOVIĆ OBORILA NACIONALNI REKORD SRBIJE

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas