Rio Tinto: Ne vršimo nikakva istraživanja litijuma na teritoriji opštine Kraljevo

Rio Sava Exploration/Rio Tinto ne vrši nikakva istraživanja na području opštine Kraljevo, niti ima ikakve veze sa takvim eventualnim istraživanjima. Kompanija Rio Sava je u fazi studije izvodljivosti samo jednog projekta u Republici Srbiji, a to je projekat “Jadar“ u blizini Loznice.

Kao multinacionalna kompanija čijim se akcijama trguje na berzama u Londonu (Rio Tinto PLC – RIO.L), u Australiji (Rio Tinto Limited – RIO.AX) i u Njujorku (Rio Tinto plc ADRs – RIO.N) Rio Tinto je u obavezi da o svim svojim projektima od materijalnog značaja, bez obzira na to u kom delu sveta se projekat sprovodi, dostavi odgovarajaća obaveštenja tržištu i akcionarima.

Kao što možete videti na globalnoj internet strani, kao i u izveštajima namenjenim tržištu i akcionarima koji su takođe dostupni na globalnoj internet strani, jedini projekat koji Rio Tinto sprovodi u Republici Srbiji je projekat Jadar u blizini Loznice.

Mi smo međunarodna kompanija koja svoje poslovanje obavlja u preko 35 zemalja. Veoma nam je stalo da javnost i sve zainteresovane strane raspolažu tačnim informacijama o kompaniji i projektu “Jadar“.

Stoji u saopštenju kompanije Rio Tinto

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas