Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Ranjen policajac

foto tanjugPrema nezvaničnim informacijama, pucnjava se dogodila nakon što je policija došla po pozivu građana tokom rutinske intervencije.
Policajac I. M. (25) i jedan građanin ranjeni su prilikom intervencije u Ulici Bogdana Popovića na Adicama u Novom Sadu oko 12.30 časova.
Prema nezvaničnim informacijama, pucnjava se dogodila nakon što je policija došla po pozivu ukućana da ih jedan od članova porodice maltretira, prenosi portal 021.rs.

Na ulazu u dvorište policajce je dočekala žena koja im je objašnjavala šta se dešava, kada je iznenada jedan od ukućana počeo da puca na njih.

Tada je ranjen policajac, a njegov kolega je uzvratio vatru i ranio napadača. Ranjeni policajac, kao i napadač, prevezeni su u Urgentni centar KCV-a. U toku je operacija policajca, koji je pogođen u stomak. Detaljnije informacije biće poznate nakon uviđaja.
Nezavisni policijski sindikat Srbije izrazio je veliko nezadovoljstvo i ogorčenje današnjim događajem u kojem je ranjen policajac koji se sada bori za svoj život.

– Iz nedelje u nedelju mi se susrećemo sa strašnim događajima u kojima dolazi do napada na policajce. Ne mogu da se otmem utisku da se nalazimo u začaranom krugu koji počinje sve brže da se vrti, a u kojem više nema nikakvog poštovanja prema policajcima na koje, očigledno, “ima pravo” da zapuca ko god poželi. Kada i na koji način su naše kolege postali glineni golubovi? Kako je došlo do toga da danas svako ima pravo da podigne ruku, nož ili da potegne pištolj na osnovu reda i mira našeg društva? – navodi Momčilo Vidojević, predsednik NPSS.

Vidojević je, kako se dodaje u saopštenju, istakao da hiljade radnika MUP-a svakog dana izlazi na ulicu u pocepanim uniformama da časno brane svoje sugrađane i da su “gospoda iz Vlade” direktno odgovorni ako jedna kuća danas bude zavijena u crno.

IZVOR TELEGRAF

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas