Pritvor za roditelje maloletnih napadača na Rašu Popova

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor roditeljima maloletnih huligana braće I. N. (10) i J. N. (11) koji su krajem oktobra pretukla književnika Rašu Popova (81).

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor osumnjičenima na predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva, rekla je Tanjugu portparol suda Danijela Bogdanović.

Ona je dodala da se roditeljima dečaka na teret stavlja krivično delo zanemarivanje maloletne dece.

Dečaci ne mogu da budu procesuirani jer prema zakonu nisu krivično odgovorni (nemaju 14 godina), a mediji su pisali da imaju preko 300 prijava zbog razbojništava i krađa.

bio-medica-baner-600x80

Otac i majka dece K.P. i Đ. N. uhapšeni su juče u nehigijenskom naselju u Rakovici, a policija je pronašla još dvoje maloletne dece od šest godina i godinu dana koji su smešteni u socijalnu ustanovu.

Popov (81), koji je knjiženik i dugogodišnji televizijski novinar, zvezda dečje televizijske emisije “Fore i fazoni”, krajem oktobra je bio žrtva braće, koji su ga napali pokušavajući da uđu u njegov stan i da ga opljačkaju.

Mediji su preneli takođe da su braća I. N. i J. N. dospela u javnost kada je otkriveno da su u septembru jednog starca u Deligradskoj ulici pretukli i opljačkali, posle čega je čovek preminuo.

Prema Zakonu o maloletnicima detetu koje u vreme izvršenja krivičnog dela nije navršilo 14 godina ne mogu se izreći krivične sankcije ni primeniti druge mere koje predvida zakon.
IZVOR // TANJUG

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas