Predsednik Vučić u Loznici otvorio fabriku „Mint“ (foto+video)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji nove fabrike kompanije Mint u Šapcu, a nakon toga je u Loznici prisustvovao svečanom otvaranju fabrike Mint Automotive.

– Biće od 1.800 i do 3.000 radnika, oni planiraju novu fabriku da grade. Ići će i na novu fabriku aluminijuma sa ogromnom investicijom, ne smem ni da kažem koliko. Ogromne pare i to je jako važno za ceo okrug – rekao je predsednik na početku obilaska i istakao da je ovo mnogo značajno za oporavak Loznice i celog ovog kraja.
– Najbolje vreme da se zasadi drvo bilo je pre 20 godina, drugo najbolje vreme je danas – započeo je obraćanje predsednik kineskom poslovicom.

– Ovde u Loznici, posle propasti Viskoze 11-12 hiljada ljudi je radilo u toj fabrici, sem čarapare nismo imali fabriku. Onda smo počeli da razmišljamo kako možemo da podignemo Loznicu, celo Podrinje i Mačvu. Sem auto-puta Ruma-Šabac i saobraćajnice Šabac-Loznica, važno je da dalje nastavimo sa razvojem i ulaganjem – rekao je predsednik.

Istakao je da mu je drago što su „naši prijatelji imali poverenja u našu zemlju“.
Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite odmah informisani.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas