POTRESNA PRIČA IZ LOZNICE: Četvoro dece ostalo za dva dana bez bake i oca nadničara

Za dva dana, u porodici Jović, u selu Trbosilje, u lozničkom kraju, na legendarnom Ceru, nedaleko od čuvenog Tekeriša, za dva dana umrli su majka Ljiljana i sin Goran! Majka je umrla 14, a Goran 16 februara. Oboje iznenada!
To je život ove porodice, koja je, i inače živela u bedi, muci i nemaštini, učinio ne samo težim, već dramatičnim. Došli su skoro na potpunu ivicu i biološkog opstanka. Živeli su, kako-tako, od Goranove zarade iz nadnice. Radio je neumorno najteže šumarske poslove, od jutra do sutra, da odhrani svoju čeljad, suprugu Branku(36) i četvoro dece Darinku(14), Petra(13), Katarinu(7) i Radmilu(5).

– Imali smo malo bašte i nešto stoke, o čemu je brinula svekrva, uz moju pomoć, pošto završim obaveze prema deci – kaže Ljiljana. – Zadesila nas je, uz nemaštinu, i velika tuga. Pored svekrve, koja je bila divna žena, ostali smo bez Zorana, koji je umro u 44 godini, kada je najpotrebniji i deci i meni. Muke je uvek bilo, ali su na držali sloga i ljubav. Sada smo doterani, kako se to kaže u narodnu, do dna.

Pre dva dana, javila se nada za Joviće. Za njihovu tugu, muku, nevolju i bedu čuli su dobri ljudi iz Vukovog kraja, Goran Jovičić, Aleksandar Vasiljević, Zoran Marjanović Zoka i Radomir Čotrić. Odmah su im odneli hranu, odeću i obuću, najavljujući i drugu pomoć.

– Obavestili smo i nadležne o stanju u ovoj porodici za čije se nevolje malo znalo, jer su u zabačenom delu, ne samo kraja, već i tog sela na Ceru – kaže Goran. – Sigurno je da će i nadležni iz grada da reaguju i pomognu, jer to redovno čine gde god treba i pomažu ugroženima, van onih obaveza koje porodice ostvaruju. Mi ćemo, ubrzo, da im sredimo instalacije za struju, koju nemaju više od pola godine, da stvorimo uslove da se pljiključe na mrežu. Spremili smo da im dovedemo vodu. Moramo da im nabavimo i nameštaj, jer u kući skoro ništa nema. Deca spavaju na podu, na dostrajalim dušecima i jorganima…

Majka Branka kaže da se, zahaljujući ovim ljudima, osećaju dosta bolje i „bar za hranu, odeću i obuću neće morati da brinu neko vreme“. Do tada su, veli, preživljavali dnevno, kako oni znaju i umeju.Teško joj je o tome da priča.

Kuća je u lošem stanju, i spolja i iznutra, pa je potrebno još pomoći za ovu trboljiljsku porodicu.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas