Potpredsednica Vlade posetiće Mali Zvornik

Zorana-Mihailović-radna-poseta-LoznicaLokalna zajednica sa neskrivenim nestrpljenjem očekuje posetu potpredsednice Vlade Srbije, budući da je nastupila četvrta sedmica vanredne situacije u Malom Zvorniku. Predsednik opštine Dragan Bogićević najavio je da će sedište lokalne samouprave, u utorak, 3. juna, posetiti  ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, potprеdsеdnica Vladе Srbije, Zorana Mihajlović i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, kako bi konačno imali potpuni uvid u stanje na terenu u opštini Mali Zvornik, što je preduslov da predlože konkretne mere za ublažavanje i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda. Tačna satnica dolaska još nije precizirana.

U okviru posete, planiran je obilazak četiri klizišta, najkritičnijeg kod Starog mosta u Malom Zvorniku, kao i delova opštine najteže pogođenih bujičnim poplavama i odronima tokom elementarne katastrofe.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, govoreći o tome šta će se prvo sanirati, potpredsednica Vlade istakla je da već sada postoje prve preliminarne procene, koje nisu konačne, naročito za lokalne samouprave. „One nisu mogle sve da pošalju, bilo je različitih načina kako su procenjivali štetu“, rekla je ministarka. „Prvo ćemo tokom sedmice poslati timove koji će biti sastavljani od domaćih eksperata iz građevinske direkcije, inženjerske komore, ali i od stranih eksperata. Još jedanput će se pregledati sve ono što su lokalne samouprave poslale, počev od toga da moramo imati za svaku stvar čak i sliku“, zaključila je Mihajlovićeva.

Izvori: Mali Zvornik Internet Novosti/malizvornik.rs/RTS

Foto: Loznica Info

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas