Potpisan ugovor za izgradnju vrtića u Lozniičkom Polju (video)

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić potpisali su u okviru programa inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja ugovor o finansiranju izgradnje vrtića u Lozničkom Polju u kojem će biti obezbeđeno 270 novih mesta čime će znatno biti smanjene liste čekanja.
Prema Đokićevim rečima, Vlada Republike Srbije finansira kompletnu izgradnju i opremanje ovog obdaništa uz zalaganje gradonačelnika Vidoja Petrovića. Gradska uprava Loznica obezbedila je građevinsku parcelu u neposrednoj blizini Osnovne škole „Kadinjača“ u Lozničkom Polju, a obezbediće i sve neophodne priključke za struju, vodu i kanalizaciju.
Kako je naveo, ovaj vrtić, površine 1840 metara kvadratnih, imaće prizemlje sa pet učionica i pratećim prostorijama i sprat sa sedam učionica, a ukupna vrednost radova na izgradnji i opremanju uključujući i mobilijar, parterno uređenje, 22 parking mesta i garažu iznosi 148 miliona dinara.
Pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić istakao je da je u prethodne dve godine dolaskom stranih investitora, povećanjem privredne aktivnosti kod lokalnih preduzetnika i zapošljavanjem velikog broja radnika, došlo do značajnog porasta broja stanovnika zbog čega je izgradnja ovog vrtića zaista potrebna kako bi proširili kapacitete u Predškolskoj ustanovi „Bambi“ i smanjili liste čekanja.
U cilju unapređenja predškolskog vaspitanja u skladu sa ubrzanim razvojem grada i većim prilivom stanovništva u Loznici je 2012. godine izgrađen i otvoren vrtić „Čarolija“ na Lagatoru kapaciteta 270 mesta dok je 2019. godine nadograđen objekat „Bambi“ čime je obezbeđeno 130 novih mesta za mališane.
Radovi na izgradnji obdaništa u Lozničkom Polju trebalo bi da počnu krajem jula i budu završeni u roku od 12 meseci od početka njihovog izvođenja. Cilj Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja unapređivanje kvaliteta predškolskog sistema, sa posebnim naglaskom na povećanje dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja deci iz društveno osetljivih grupa što obuhvata izgradnju novih ili dogradnju postojećih vrtića u 35 gradova u Srbiji.

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas