Poreznici Bogićeviću oduzimaju Zajaču?

Miroslav-Bogicevic-30Zbog dugova za poreze Poreska uprava je vlasniku Farmakoma Miroslavu Bogićeviću oduzela 3,8 hektara zemlje i pet objekata u vlasništvu njegovog rudnika Zajača, piše današnji „Blic“.

List navodi da će poreznici 30. juna dati na prodaju gotovo celokupnu imovinu Bogićevićevog rudnika antimona i olova koji za poreze duguje 3,2 miliona evra. Na dobošu će se naći sve nepokretnosti rudnika u okolini Loznice i Malog Zvornika čija se vrednost procenjuje na 18,4 miliona dinara.

Prema saznanjima „Blica“, Poreska uprava je oduzela Bogićeviću 33 katastarske parcele na ukupno četiri hektara, ali i sve ključne objekte rudnika. Kako se navodi, prvi čovek Farmakoma tako je ostao bez prostora u kome se proizvodila ruda, ali i upravne zgrade, magacina…

eznici su rudniku u Zajači prethodno oduzeli i mašine za rad koje su zajedno s nameštajem ponudili na prodaju pre oko dva meseca.

Prema podacima Poreske uprave iz marta ove godine, Bogićević za porez duguje 14,7 miliona evra. Od njegovih šest kompanija država za poreze i doprinose najviše potražuje od Industrijskog kombinata Guča (4,4 miliona evra) i Zajače, piše Blic.

Bogićević je kupio Zajaču u postupku privatizacije 2006. kada je rudnik poslovao sa minusom i do 3,9 miliona dinara. Šest godina posle, kompanija je zabeležila dobit od 306 miliona dinara, a do prvih problema sa plaćanjem poreskih obaveza je došlo u aprilu 2013. kada su banke počele da blokiraju jednu po jednu Bogićevićevu firmu, piše „Blic“.

IZVOR BLIC / TANJUG

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas