Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Padali rekordi u Subotici

Sve popularniji sport u Srbiji daje već ogromne rezultate. Zahvaljujući velikoj ljubavi prema dizanju tegova dr Milan Mihajlović predsednik SSDT popularizovao je ovaj sport koji ima sve više takmičara ali i gledalaca.

mandarina-2013-loznica-baner Subotica je prethodnog vikenda bila domaćin Prvenstva Srbije za seniore u dizanju tegova. Klub Spartak i Savez Srbije za dizanje tegova bili su odlični organizatori takmičenja, na kome je oboreno više državnih rekorda. Iznad svih ponovo je bio olimpijac Tamaš Kajdoči. Nastupalo je 53 takmičara iz 16 klubova. Postignuti su odlični rezultati, može se reći najbolji u poslednjih deset godina. Uz Tamaša, raspoloženi su bili Vladisavljev, Rožnjik i Tivadar, ukupno 12 novih rekorda u više starosnih kategorija. U svim kategorijama je bila izuzetno jaka konkurencija, posebno u 56kg, 77, 105 i +105 kg. Dva takmičara su podigla najavljenih 200 kg. Najpre je Kajdoči Tivadar u izbačaju sa podignutih 200kg oborio državni rekord za mlađe seniore, ali taj rekord nije bio dugog veka jer je u sledećem pokušaju njegov brat Kajdoči Tamaš oborio taj rekord sa podignutih 201kg. Ova borba sa tegovima je oduševila i publiku u Hali sportova u Subotici. Nije svakodnevno videti na našim prostorima podizanje tega iznad glave od 200kg a kamoli dva puta zaredom. Pre toga je Nenad Kužić, posle izvanredne borbe sa tegom podigao 195 kg. To je bio pravi praznik dizanja tegova za publiku u hali i one koji su ovo takmičenje pratili direktno preko interneta.

Tamaš Kajdoči je oborio državni rekord i u trzaju sa podignutih 161kg za juniore do 20 godina i mlađe seniore do 23 godina kao i u biatlonu u obe uzrasne kategorije koji sad iznosi 362kg. Među veteranima zlatne medalje osvojili su Siniša Tanasković, Danijel Vislavski i Jovica Zoraja. Po mišljenju nacionalnog trenera Stipan Verta i njegovih saradnika, Veselina Jakovljevića i Zorana Pantelića, svi reprezentativci su u odličnoj formi: Miloš Jošić, Nenad Kužić, Boško Miljuš, Bertan Kristijan, Aron Kanižai, Tamaš Kajdoči, Tivadar Kajdoči, Ervin Rožnjik, Stevan Vladisavljev, Igor Tomić. Nastupalo je 53 takmičara iz 16 klubova: 1. Banjica (Beograd), 2. Železničar (Inđija), 3. Jedinstvo (Novi Bečej), 4. Jedinstvo (Stara Pazova), 5. Kamen (Inđija), 6. Mladost (Vranje), 7. Naisus (Niš), 8. Niš (Niš), 9. Partizan (Beograd), 10. Radnički (Sombor), 11. Spartak (Subotica), 12. Sport aktiv (Beograd), 13. Srem (Sremska Mitrovica), 14. Titan džim (Beograd), 15. Herkules (Bač), 16. Crvena zvezda (Beograd).

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas