Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Čelnici opštine Mali Zvornik na prijemu u Barjakli džamiji

Prijemom u beogradskoj Bajrakli džamiji u ponedeljak, petog dana manifestacije “Dani Islamske zajednice”, je obeleženo 147 godina postojanja islamske zajednice, a reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić poručio je da je to za muslimane Srbije veliki dan.

Islamska zajednica Srbije predvođena reisul-ulemom Ademom ef. Zilkićem, je u beogradskoj Bajrakli džamiji priredila prijem, kojem su, osim imama i predstavnika Islamske zajednice, prisustvovali brojni predstavnici vlasti, članovi diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, Srpske pravoslavne crkve, Beogradske nadbiskupije i Jevrejskih opština.

Muftija Muhamed Jusufspahić naveo je da se ovaj dan obeležava na sećanje kada je Državni Sovjet Kneževine Srbije doneo odluku da se muslimanima varoši beogradske omogući klanjanje, slavljenje, svetkovanje, veličanje samoga Boga u džamiji koja je, nakon što je bila porušena, ponovo otvorena 18. maja 1868. godine.

Prijemu u Bajrakli džamiji prisustvovali su predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, izaslanik predsednika Republike Srbije, princ Aleksandar Karađorđević, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora i drugih verskih zajednica.

Opštinu Mali Zvornik predstavljali su predsednik Zoran Jevtić i zamenik predsednika Bogdan Dukić, Glavni imam Malog Zvornika Sulejman ef. Ahmeti, Glavni imam Medžlisa Mali Zvornik Mehmedalija ef. Veli.

Prisustvo ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja je iskorišćeno za neformalni razgovor i o našoj opštini, o radu islamske zajednice u Malom Zvorniku, kao i o potencijalnim investicijama i interesovanjima Turske Republike za ovu podrinjsku opštinu.

Izvor: http://malizvornik.rs/  http://www.izs.rs/

Foto: malizvornik.rs / Tanjug

Dzamija


stihl-baner-2

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas