Održan sastanak u cilju izvođenja pokazne vežbe (video)

U Naučno-obrazovno kulturnom centru „Vuk Karadžić“ danas je održan sastanak u cilju organizovanja pokazne vežbe reagovanja u vanrednim situacijama na teritoriji našeg grada pod nazivom „Sistem 2021“. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sa svojim saradnicima, predstavnici Sektora za vanredne situacije Republike Srbije i Uprave za civilnu zaštitu Republike Srpske.
Gradonačelnik Loznice ukazao je na važnost visokog stepena obučenosti, operativne spremnosti i dobre saradnje svih učesnika u pokaznoj vežbi u cilju što efikasnijeg reagovanja u vanrednim situacijama kao što su prirodne nepogode i druge krize što je, kako je istakao, od izuzetnog značaja za naš kraj, posebno ako se uzmu u obzir katastrofalne poplave koje su zadesile Loznicu 2014. godine i prouzrokovale nemerljivu štetu.
Kako je objasnio, pokazna vežba ima detaljno razrađen scenario kako će se odvijati po segmentima zbog čega je dobra sinhronizacija svih učesnika ključna.
– Samo ako svako zna svoj posao i kako da postupa, reagovanje u vanrednim situacijama biće uspešno jer ništa „ne sme da nas iznenadi i zatekne nespremne“ što je upravo i glavni cilj ovakvih vežbi, da budemo spremni da reagujemo blagovremeno u svakom momentu – zaključio je Petrović.
Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije, Ivan Baraz, kazao je da je dobra saradnja sa Gradom Loznicom u prethodnim godinama dala odlične rezultate i da se organizovanjem ove vežbe taj trend nastavlja, a sve u cilju adekvatne civilne zaštite u kriznim situacijama i bezbednosti svih građana Loznice i Srbije.
Aleksandra Ivanović iz Uprave za civilnu zaštitu Republike Srpske rekla je da će maksimalno podržati izvođenje pokazne vežbe i angažovati sve raspoložive resurse u tom pogledu, jer je to, kako je naglasila, veoma važan vid izuzetno dobre prekogranične saradnje sa Gradom Loznicom i Republikom Srbijom.
Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Vlado Plemić predstavio je prisutnima detaljan scenario izvođenja vežbe i izneo šta sve učesnici treba da obezbede i urade kako bi sve proteklo po planu, nakon čega je organizovan obilazak terena gde će vežba biti organizovana.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas