Odlazak velikog čoveka i slikara Dragana Bartule – „ŽIVOT JE IGRA“ (video)

U Loznici je, sinoć, iznenada, preminuo Dragan Bartula(64), jedan od najboljih srpskih slikara, danas, koji je radio i kao scenograf u većem broju pozorišnih predstava, dobitnik „Vukove nagrade“

„ŽIVOT JE IGRA“ upravo tako govorio je veliki patriota našeg grada, čovekj koji je širom sveta predstavljao Loznicu na najlepši način.

Bartula je rođen 1959. godine u Sokolcu, a sociologiju  je studirao u Sarajevu i Pedagošku akademiju u Šapcu. Itsaknuti je član je udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), i udruženja likovnih stvaralaca Šapca (ULSŠ), Udruženja likovnih umetnika istočne Hercegovine (ULUIH) i Umetničkog bratstva manasitra Dobrun.

Iza sebe je ostavio, pored ostalog, veliki pečat kao stvaralac u KUD „Karadžić“ u Loznici.Bartula je izlagao 48 puta u zemlji i inostranstvu,Učesnik je pedesetak likovnih kolonija u zemlji i svetu,Pored „Vukove nagrade“, dobitnik je i drugim velikih priznanja.

Bio je omiljeni učitelj generacija lozničkih đaka u Osnovnok školi u Kadinjači, gde je u novoj školskoj godiini, trebalo da izvede četvrti razred i ode u zasluženu penziju.Bio je cenjen, poštovan i uvažavan i kao umetnik, i kao sugrađanin i umetnik u Loznici, a trajno vezan za svoj zavičaj -Sokolac i Republiku Srpsku, za čije je stvaranje, u mnogim pogledima, da značajan doprinos.

Iza njega i našeg portala ostaje jedan nedovršeni projekat „HILANDAR“ U njegovu čast i posvetu prema njemu, projekat će da pokušamo realizovati do kraja.

Pogledajte emisiju koja je snimljena u novembru prošle godine i upoznajte čoveka koji je besprekorno voleo svoj grad.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas