Od grada kuće sa okućnicom mladim porodicama na selu (video)

– Danas smo u prilici da promovišemo još jednu sjajnu meru koja je potekla od strane gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, a to je raspisivanje javnog poziva za dodelu bespovratnih novčanih sredstava mladim porodicama za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća na seoskom području – rekao je danas gradski menadžer Dejan Stalović u izjavi za medije.

Kako je istakao, sa raspisivanjem ovog javnog poziva grad Loznica želi da podstakne i pruži podršku mladim porodicama da ostanu da žive na seoskom području. Prema njegovim rečima, mogu konkurisati venčani supružnici, parovi koji žive u vanbračnoj zajednici i samohrani roditelji sa maloletnom decom, a starosna granica za učešće na konkursu je 43 godine.

– Mi na ovaj način pokazujemo da nam je izuzetno ravnomeran važan razvoj Loznice, kako na gradskom tako i na ruralnom području. Naš grad već ima čitav set aktivnih podsticajnih mera u pogledu osnaživanja porodice od kojih su najvažniji finansijka podrška pri sklapanju prvog braka, finansijska pomoć za svako prvo, drugo, treće dete, blizance i trojke, novčana naknada za nezaposlene porodilje do navršene prve godine života deteta, gradska nagrada za najbolje đake i studente – istakao je on.

Gradski menadžer je dodao i da će ovim javnim pozivom biti opredeljeno 1.8 miliona dinara nakon čijeg završetka će biti raspisan naredni kao i da je budžetom grada u ovoj godini predviđeno ukupno 4 miliona dinara za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća na seoskom području, a maksimalan iznos koji jedna porodica može da dobije u ove svrhe je 600 hiljada dinara.

Prema rečima načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Tanje Glišić Matić, zahtev i dokumentaciju građani će moći da predaju na pisarnici Gradske uprave sa navođenjem punog naziva javnog poziva sa naznakom za Odeljenje za društvene delatnosti gde se administriraju konkursne prijave.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas