Od grada kuće sa okućnicom mladim porodicama na selu (video)

– Danas smo u prilici da promovišemo još jednu sjajnu meru koja je potekla od strane gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, a to je raspisivanje javnog poziva za dodelu bespovratnih novčanih sredstava mladim porodicama za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća na seoskom području – rekao je danas gradski menadžer Dejan Stalović u izjavi za medije.

Kako je istakao, sa raspisivanjem ovog javnog poziva grad Loznica želi da podstakne i pruži podršku mladim porodicama da ostanu da žive na seoskom području. Prema njegovim rečima, mogu konkurisati venčani supružnici, parovi koji žive u vanbračnoj zajednici i samohrani roditelji sa maloletnom decom, a starosna granica za učešće na konkursu je 43 godine.

– Mi na ovaj način pokazujemo da nam je izuzetno ravnomeran važan razvoj Loznice, kako na gradskom tako i na ruralnom području. Naš grad već ima čitav set aktivnih podsticajnih mera u pogledu osnaživanja porodice od kojih su najvažniji finansijka podrška pri sklapanju prvog braka, finansijska pomoć za svako prvo, drugo, treće dete, blizance i trojke, novčana naknada za nezaposlene porodilje do navršene prve godine života deteta, gradska nagrada za najbolje đake i studente – istakao je on.

Gradski menadžer je dodao i da će ovim javnim pozivom biti opredeljeno 1.8 miliona dinara nakon čijeg završetka će biti raspisan naredni kao i da je budžetom grada u ovoj godini predviđeno ukupno 4 miliona dinara za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća na seoskom području, a maksimalan iznos koji jedna porodica može da dobije u ove svrhe je 600 hiljada dinara.

Prema rečima načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Tanje Glišić Matić, zahtev i dokumentaciju građani će moći da predaju na pisarnici Gradske uprave sa navođenjem punog naziva javnog poziva sa naznakom za Odeljenje za društvene delatnosti gde se administriraju konkursne prijave.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas