Od danas ponovo Zdravstveni centar za v.d. direktora izabrana dr Jadranka Marinković

Od danas Opšta bolnica i Dom zdravlja i zvanično funkcionišu kao jedinstvena celina – odlukom Vlade Republike Srbije oformljen je Zdravstveni centar „Loznica“.

U saopštenju koje su nam prosledili iz ove ustanove navodi se da je v.d direktora Zdravstvenog centra dr Jadranka Marinković, specijalista urologije, subspecijalista onkologije koja je na ovu funkciju imenovana od strane Ministarstva zdravlja 30. oktobra. a koja na Odeljenju urologije radi dugi niz godina. Ona je danas imenovala svoje saradnike. Za pomoćnika direktora za sekundarni nivo zdravstvene zaštite postavljena je dr Kristijanu Ilić, specijalistu anesteziologije sa reanimatologijom, pomoćnik direktora za primarni nivo zdravstvene zaštite je dr Željko Dišić, specijalista radiologije, dok je za glavnu sestru imenovana Snežana Milivojević.

Kako se navodi u saopštenju, koje je potpisala predstavnica za odnose sa javnošću ZC „Loznica“ Dragana Mitrović, novoizabrano rukovodstvo će raditi na unapređenju i podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga kako bi pacijenti imali što bolje uslove za lečenje, a zaposleni bolje uslove za rad. Cilj je da se unaprede svi raspoloživi kapaciteti, kadrovi i tehnička opremljenost.

Da podsetimo, Dom zdravlja i Opšta bolnica u Loznici funkcionisali su kao jedna ustanova, ZC „Dr Milenko Marin“ sve do 2010. godine. Uredbom Vlade Republike Srbije o Planu mreže zdravstvenih ustanova došlo je do nove organizacije zdravstvenih ustanova, pa su od Zdravstvenog centra nastale četiri samostalne ustanove – Opšta bolnica i Dom zdravlja „Dr Milenko Marin“ u Loznici i domovi zdravlja u Krupnju i Malom Zvorniku.

Uredbom koja je stupila na snagu krajem januara 2020. godine, posle deset godina predviđeno je ponovno formiranje Zdravstvenog centra i to spajanjem Opšte bolnice i Doma zdravlja, dok su domovi zdravlja u Krupnju i Malom Zvorniku ostali samostalne zdravstvene ustanove.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas