Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Obezbeđena sredstva za renoviranje Velike sale Doma kulture

Biblioteka „17. septembar“ u Malom Zvorniku dobila je na konkursu Ministarstva kulture Republike Srbije „Gradovi u fokusu“ 9.500.000 za renoviranje Velike sale Doma kulture.
Prema rečima direktorke ove ustanove, Slavojke Spasenović, ugovor o korišćenju navedenih sredstava biće potpisan u četvrtak, 19. maja.
Povodom toga ona je sa predsednikom opštine, Zoranom Jevtićem, protekle sedmice u Palati Srbija u Beogradu prisustvovala sastanku sa ministarkom i potpredsednicom Vlade, Majom Gojković, organizovanom za predstavnike opština dobitnica ovogodišnjih grantova Ministarstva kulture, radi informacija i dogovora o realizaciji projekata kojima je pružena finansijska podrška u okviru pomenutog konkursa.
Direktorka malozvorničke biblioteke navela je da je u sklopu rekonstrukcije sale predviđena zamena dotrajalih stolica i podova i dodala da je završetak radova predviđen do septembra tekuće godine, odnosno do obeležavanja Dana opštine, budući da je planirano da svečana sednica Skupštine opštine bude održana u renoviranoj sali Doma kulture.
Ona je rekla da rekonstrukcija koja predstoji predstavlja prvu fazu uređenja ovog objekta, te da je ubuduće predviđeno još radova na rekonstrukciji i adaptaciji navedenog prostora, radi obezbeđivanja boljih uslova za aktivnosti u oblasti kulture.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas