Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Fabrika tekstila u Malom Zvorniku izgradiće vrtić za decu zaposlenih

U okviru fabrike za proizvodnju tekstila „Kajra džins“ iz Malog Zvornika biće izgrađeno obdanište za decu radnika zaposlenih u ovom preduzeću.
Odluku o tome rukovodstvo kompanije donelo je u želji da im boravak na poslu učini bezbrižnijim, budući da će na ovaj način roditelji tokom radnog vremena biti blizu svoje dece i znati da su na sigurnom, što će doprineti i produktivnijem radu.
Ideja o izgradnji vrtića u startu je prihvaćena od strane nadležnih institucija i ocenjena kao veoma dobra.
U saopštenju firme navedeno je da se povodom namere da gradi vrtić kompanija obratila nadležnom ministarstvu, koje je zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razoja i rukovodstvom opštine Mali Zvornik ušlo u proceduru za otvaranje predškolske ustanove u krugu fabrike.
Lokalna samouprava organizovala je protekle sedmice sastanak sa predstavnicima Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Republike Srbije, na kojem su razmotreni uslovi pod kojima je moguće otvaranje vrtića.
Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić, istakla je ovom prilikom da se 62,7 odsto zaposlenih roditelja, u istraživanju za usklađivanje radnih i roditeljskih obaveza, izjasnilo da bi im predškolske ustanove u okviru fabrike, ili u neposrednoj blizini, znatno olakšalo usklađivanje obaveza.
„Radno vreme vrtića biće prilagođeno radnom vremenu zaposlenih u kompaniji i prema potrebama omogućiće kontakt dece i roditelja, što će u mnogome doprineti da radnici budu zadovoljni, a samim tim i efikasniji na poslu“, rekao je direktor kompanije, Berat Išašir, dodajući da se posao vezan za otvaranje vrtića obavlja po ubrzanoj proceduri.
Fabrika tekstila „Kajra džins“ iz Malog Zvornika otvorena je pre dve godine, uz podršku Republike Srbije i opštine Mali Zvornik.
Trenutno zapošljava 200 radnika, uglavnom žena.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas